Vijf leuke zomeractiviteiten voor de kinderen (en uzelf, natuurlijk)

‘Pap, mam, ik verveel me.’ Tja, op school worden uw kinderen de hele dag beziggehouden, maar tijdens de vakantie is dat natuurlijk niet altijd zo…

Jongetje met een geel t-shirt en gele zonnebril ligt lekker ontspannen in het gras

Daarom hebben we een paar leuke activiteiten verzameld waarmee u de verveling kunt verdrijven. Niet alleen leuk voor hen, ook voor u!

1. Ga op speurtocht

Speurtochten doen het altijd goed bij kinderen. En omdat ze worden uitgedaagd, is zo’n tocht vaak ook nog eens leerzaam. U kunt kiezen voor een georganiseerde speurtocht, een ‘kant-en-klare’ speurtocht of er zelf één uitzetten. Dat laatste is uiteraard de voordeligste optie.

Op de website van Opwegmetmama vindt u een handig stappenplan om een geslaagde speurtocht uit te zetten. Of laat u inspireren door deze blog van Go-kids.

2. Organiseer een high tea

Een high tea voor kinderen? Tuurlijk, waarom niet? Eerst gezellig samen de keuken in om alle lekkernijen te maken om er daarna heerlijk van te genieten. Zoekt u inspiratie voor leuke recepten en gezonde alternatieven voor al te veel gebak en zoetigheid? Kijk dan zeker even op de website van Mamaliefde. Veel (bak)plezier en eet smakelijk!

3. Doe natuur- en scheikundeproefjes

Kan een pingpongbal zweven? Wat gebeurt er als je zout bij haargel doet? Kun je rijst met je stem laten dansen? Kinderen zijn dol op proefjes die het antwoord geven op dergelijke vragen. Op de website met de toepasselijke naam proefjes.nl vindt u er tientallen in uiteenlopende categorieën zoals water, elektriciteit, geluid en chemische reacties. Succes gegarandeerd!

4. Maak een vlieger (en probeer ‘m uit)

Vliegeren is leuk, vliegeren met een eigengemaakte vlieger is nog leuker! Gelukkig is het helemaal niet ingewikkeld of kostbaar om er zelf een te maken. Met een paar dunne stokjes, (vlieger)touw, wat lijm of tape en vliegerpapier, een vuilniszak of een oude krant komt u al een heel eind. Kijk zelf maar.

5. Ga de natuur in

Met bijna tienduizend vierkante kilometer natuur is er in ons land altijd wel een groen gebied in de buurt. Ga er samen lekker wandelen of fietsen, terwijl u uw ogen goed de kost geeft. Of laat uw kind meedoen aan de Zomer Natuur Challenge van IVN Natuureducatie. Deze is bedoeld voor kinderen van vier tot twaalf jaar en daagt ze uit om op avontuur te gaan tijdens de zomervakantie.

We wensen u én uw kind(eren) een fijne, afwisselende zomer!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Algemeen: 023 525 8061
Schade: 023 525 0392
Zakelijk: 023 525 7017