Zakelijk
Verzuim vanwege arbeidsconflict. Is ontslag dan mogelijk?
Stel: een werknemer functioneert niet goed. U kaart dit aan, maar hij is het niet met u eens en meldt zich daarom ziek. Eigenlijk wilt u de arbeidsovereenkomst beëindigen. Maar tijdens ziekteverzuim geldt een wettelijk opzegverbod. Een werknemer kan dan niet worden ontslagen. Of toch wel?
Beveiligde auto’s minder snel gestolen
In 2020 zijn 9,5% minder personenauto’s gestolen dan in 2019. Helaas zijn de diefstalcijfers voor bedrijfsauto’s minder rooskleurig. Wilt u autodiefstal voorkomen, kies dan voor beveiliging en check op tijd of uw certificaat nog geldig is. Nu kunt u daar automatisch aan herinnerd worden.
Schade door rellen en vandalisme. Bent u verzekerd?
De avondklokrellen in verschillende Nederlandse steden, zijn een schrikbeeld voor veel ondernemers. Daar sta je dan machteloos toe te kijken hoe werk van jaren in één avond teniet gedaan wordt. De angst en de stress krijgt u niet zomaar weg, maar de materiële schade is te verzekeren.
Ongeregeldheden avondklok
De afgelopen dagen vonden er in diverse steden ongeregeldheden plaats, vooral naar aanleiding van de recent ingestelde avondklok. De vraag ontstaat nu of verzekeraars beroepen op de molestclausule bij schade. We informeren u graag over het tijdelijke beleid van de verzekeraars.
Extra steunmaatregelen voor ondernemers
Nu de lockdownperiode is verlengd tot minimaal 9 februari, hebben bedrijven het nog zwaarder gekregen. Daarom komt er extra steun voor het bedrijfsleven. Het bestaande pakket aan maatregelen wordt uitgebreid. Wat houdt de uitbreiding in?
Nieuwe wet helpt faillissement voorkomen
Op 1 januari 2021 is de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) ingegaan. Het is een belangrijke wet die bedrijven in financiële nood helpt om een faillissement te voorkomen. Wat houdt de wet in?
Tot 1 januari 2026 de tijd om keuze over DB-regeling te maken
Verwacht wordt dat de nieuwe pensioenwetgeving per 1 januari 2022 in zal gaan. In het nieuwe stelsel mogen bestaande Defined Benefit-regelingen (middelloon- en eindloonregelingen) niet worden voortgezet.
Vitaliteit in coronatijd
Als werknemers tevreden zijn over hun vitaliteit en weerbaarheid, zijn ze doorgaans gezonder, productiever en gelukkiger. Daarmee is vitaliteit niet alleen goed voor hen, maar ook voor uw bedrijf. Maar door de coronacrisis kan het welbevinden afnemen.
Wat verandert er in 2021?
Per 1 januari 2021 of later in het jaar worden er nieuwe wetten en regels van kracht die gevolgen hebben voor u als mkb’er. Hieronder vijf belangrijke veranderingen.
Zelf een AOV afsluiten? Advies is beter
Als u overweegt om een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af te sluiten, kunt u dat geheel zelfstandig doen. De verzekeraar stelt u dan een paar vragen om te checken of u voldoende kennis van zaken heeft. Maar is dat wel genoeg?
Meer achterstallige betalingen door coronacrisis
Tijdens de coronacrisis is het aantal facturen met een achterstallige betaling gestegen. Die verslechterde betalingsmoraal heeft grote gevolgen voor de liquiditeitspositie van bedrijven. Die kunnen daardoor zelf in de problemen komen. Een kredietverzekering kan uitkomst bieden.
Naar een hoger energielabel
Vanaf 1 januari 2023 is energielabel C verplicht voor alle kantoorgebouwen vanaf 100 vierkante meter. Heeft uw pand op die datum een label D of lager? Dan kunt u de deuren sluiten. Neem het zekere voor het onzekere en tref maatregelen.