Checklist Veilig op weg

Gaat u met de auto op vakantie? Vergeet dan niet om de onderstaande zaken mee te nemen. Zorg er verder voor dat ze binnen handbereik zijn en niet onderin de volgepakte kofferbak liggen! 

Auto vakantie

1. Reisdocumenten en verzekeringen 

Natuurlijk neemt u uw rijbewijs, uw groene kaart en paspoort of identiteitskaart mee. Bent u lid van de ANWB of een andere service-organisatie? Stop dan ook uw pasjes en de telefoonnummers van de meldkamers in uw portemonnee. Vergeet ook uw verzekeringsbescheiden niet (pasjes zorgverzekering, gegevens reisverzekering en telefoonnummers van alarmcentrales). 

2. Vignetten 

Reist u door Oostenrijk of Zwitserland of gaat u naar een ander land waar een vignetplicht geldt? Dan is het handig om al van tevoren de vignetten te kopen. Dit kan veel tijd besparen bij de grens. In Duitsland is op sommige plaatsen de zogenaamde Umweltplakette, een milieusticker, verplicht. Umweltplakette en vignetten zijn te koop bij de ANWB. Voor het aanvragen van de milieusticker heeft u een kopie van uw kentekenbewijs nodig!  

3. Verplichte veiligheidsmaterialen 

In veel Europese landen bent u verplicht om een verbandtrommel en fluoriserende vestjes voor de inzittenden aan boord van uw auto te hebben. In sommige landen is ook een brandblusser verplicht. In Frankrijk moet u tevens twee blaastesten meenemen. 

4. Geld en pasjes 

Natuurlijk neemt u uw pinpas mee en wellicht ook een creditcard. Maar stop ook wat cash geld in uw portemonnee, zeker als u naar een land buiten de euro-zone gaat. Niet alle bankautomaten doen het altijd en niet iedereen accepteert een creditcardbetaling! 

5. Reserveonderdelen 

Neem altijd reservelampen, een fles motorolie, een fles koelvloeistof en voldoende ruitenwisservloeistof mee, zodat u direct kunt bijvullen als dit nodig is. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Algemeen: 023 525 8061
Schade: 023 525 0392
Zakelijk: 023 525 7017