Vakantie over de grens? Wees goed voorbereid!

Hier in Nederland staan we er intussen nog maar zelden bij stil dat er corona-maatregelen kunnen gelden. Maar als u naar het buitenland gaat, moet u daar wel rekening mee houden. In veel landen gelden er nog altijd regels. Bereid u dus goed voor!

Voorbereiden op een vakantie in het nieuwe normaal

Zo zijn mondkapjes in sommige landen nog verplicht in het openbaar vervoer en in theaters en bioscopen. In Duitsland is een herstelbewijs slechts negentig dagen geldig en in Italië moet u een Digitaal Corona Certificaat (DCC) kunnen laten zien voor iedereen die ouder is dan zes jaar.

Corona-paspoort vaak verplicht

Het is sowieso verstandig om zo’n DCC – ook wel corona-paspoort genoemd – mee te nemen als u naar het buitenland gaat. Ook binnen de Europese Unie is dat vaak verplicht. Meer informatie over het corona-paspoort vindt u op de website van de rijksoverheid.

Reisverzekering

Als u toch bezig bent met de vakantievoorbereidingen, neem dan ook de voorwaarden van uw (doorlopende) reisverzekering weer eens door. De kans bestaat dat die anders zijn dan enkele jaren geleden. Coronabesmetting is volgens veel verzekeraars namelijk niet langer een onzeker voorval en dat kan gevolgen hebben voor de dekking.

Kleurcode

Toch bieden bijna alle verzekeraars volledige dekking als u besmet raakt in een land waar kleurcode groen of geel geldt. Die codes kunt u terugvinden op deze wereldkaart die de overheid elke dag actualiseert. Ook handig is deze website vol informatie over coronaregels voor reizen en vakantie.

Wij helpen u graag

Heeft u nog geen reisverzekering afgesloten en kunt u daar hulp bij gebruiken? Heeft u een doorlopende reisverzekering en wil u dat wij controleren of die nog past bij uw wensen en eisen? Neem dan even contact met ons op. Wij helpen u graag.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Algemeen: 023 525 8061
Schade: 023 525 0392
Zakelijk: 023 525 7017