Waar kun je nog rustig naar het strand?

Zeker in de zomer kan het een uitdaging zijn om een Nederlands strand te vinden waar zonaanbidders en families met kleine kinderen niet handdoek-aan-handdoek liggen. Zeker niet nu ook toeristen ons weer meer gaan bezoeken.

Een ondergaande zon vanaf de duinen met uitzicht op zee

Maar met een kustlijn van zo’n 450 kilometer is het nog steeds mogelijk om redelijk rustige plekjes te vinden, zelfs in het hoogseizoen. Wij hebben de mooiste van zuid tot noord voor u op een rij gezet.

Zeeland: Walcheren

Vlak boven Domburg, de oudste badplaats van Zeeland, vindt u strand Westhove. Vanuit Domburg – of, als u uit het noorden komt, Oostkapelle – bent u met nog geen half uurtje lopen op dit heerlijk rustige strand. Ook het licht hier is beroemd, niet voor niets hadden veel beroemde kunstenaars aan het begin van de vorige eeuw een atelier in of nabij Domburg.

Ook op Walcheren, maar dan in de uiterste noordwesthoek, ligt de Vrouwenpolder. Naar eigen zeggen vindt u hier de breedste en schoonste stranden van Nederland. En met een lengte van 24 kilometer is er ruimte genoeg. Kunt u er geen genoeg van krijgen? Boek dan één van de strandhuisjes en val in slaap met het geruis van de zee – en wordt er ook weer mee wakker!

Zeeland: Schouwen-Duiveland

Ook op Schouwen-Duiveland vindt u twee prachtige en rustige stranden: het zandstrand van Westerschouwen en het Verklikkersstrand bij Nieuw-Haamstede. Het bijzondere hier is dat er zandbanken vlak voor de kust liggen. Dat betekent dat de kans groot is dat u zonnende zeehonden ziet! Wordt het te warm op het zand? Bij Westerschouwen ligt ook het grootste bos van de provincie Zeeland, waar u de schaduw kunt opzoeken.

Zuid-Holland: Meyendel

Meyendel is niet alleen de naam van een het prachtige natuurgebied rondom het gelijknamige landgoed, maar ook van het strand dat erbij hoort. Het ligt een klein stukje boven Den Haag, tussen Scheveningen en de Wassenaarse slag en is zo rustig omdat u er alleen per fiets of te voet kunt komen. Parkeren doet u bijvoorbeeld in Scheveningen. Of u rijdt door tot aan Boerderij Meyendel, waar ruime parkeergelegenheid is.

Zuid-Holland: Langevelderslag

De Langevelderslag ligt tussen Noordwijk en Zandvoort. Hoewel u de auto er tegenwoordig vlakbij kunt parkeren, vindt u er een relatief rustig strand. Zeker als u vanaf de standslag een stukje richting het noorden of het zuiden loopt. Ook het duingebied achter het strand, het Nationaal Park Hollandse Duinen, is prachtig!

Noord-Holland: van Schoorl tot Hargen

Het strand van Schoorl, Schoorl aan Zee, is alleen bereikbaar per fiets of te voet. Daardoor is de rust gegarandeerd! Een stukje noordelijker, bij Hargen aan zee, kunt u wel met de auto komen. Maar omdat hier geen dorp is, kiezen veel badgasten niet voor dit strand. Daardoor kan het gebeuren dat u zich halverwege Schoorl en Hargen alleen op de wereld waant. Zelfs in het hoogseizoen!

Noord-Holland: van Drooghe Weert tot Falga

Tussen Julianadorp en Den Heler ligt een prachtig, breed strand met maar liefst vier strandslagen. Bij Drooghe Weert, de meest zuidelijke en Falga, de meeste noordelijke, is het vaak het rustigst. Dat komt omdat de bungalowparken, achter de duinen bij de middelste twee strandslagen, de afgelopen jaar enorm zijn gegroeid. Neem wel eten en drinken mee, anders wordt het een hongerige en dorstige dag!

Waddeneilanden

Als u een dagje naar het strand wilt, zult u niet snel naar één van de eilanden gaan. Maar mocht u er op vakantie zijn: op elk eiland zijn wel stukken strand te vinden waar het rustig is. Op Texel bij paal 9, op Vlieland overal, op Terschelling bij West aan Zee of Oosterend, op Ameland bij Nes en op Schiermonnikoog bij het Oosterstrand.

We wensen u veel strandplezier!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Algemeen: 023 525 8061
Schade: 023 525 0392
Zakelijk: 023 525 7017