Woonlastenverzekering

Het kan zo maar gebeuren. Een ongeval, een ziekte, een burn-out. Rugklachten die niet verdwijnen met wat masseren. Opeens kunt u gewoon niet meer werken. Met een goede woonlastenverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken over de betaalbaarheid van uw woning...

Mogelijkheid tot meeverzekeren onvrijwillige werkloosheid

Zeker in het huidige economische klimaat kan het nuttig zijn om te kijken of u verzekerd bent tegen onvrijwillige werkloosheid.

Voorlopige dekking tijdens het acceptatietraject

Een ongeval tijdens de aanmeldprocedure? Geen punt dat is gedekt.

Vergoeding van de kosten van re-integratie

In geval van arbeidsongeschiktheid worden de kosten meer dan uitstekend gedekt.

Alle vaste lasten van koop- of huurwoning zijn gedekt

NIets is zo vervelend als u nog eens als gevolg van arbeidsongeschiktheid in de problemen komt m.b.t. uw huis. Weet dat dan alle vaste lasten gedekt zijn tot de maximaal verzekerde som.

De Woonlastenverzekering is, net als veel andere verzekeringsproducten, een ingewikkeld product. Hieronder treft u de meest gestelde vragen aan. Maar schroom ook niet ons te bellen. Het heeft onze voorkeur onze producten persoonlijk toe te lichten.

Wat valt er allemaal onder het begrip woonlasten?

Onder het begrip woonlasten vallen alle lasten die te maken hebben met: • De rentelasten van uw hypotheek • De huur van uw woning • Premies van uw levensverzekering voor de aflossing van uw huis • Servicekosten • Energiekosten, gas, water en licht • Onroerende-zaakbelasting • Premies voor uw inboedel- en woonhuisverzekering

Mijn partner en ik werken beiden in deeltijd. Hoe zit het dan met de Woonlasten AOV?

Ook bij deeltijdwerken kunt u de Woonlasten AOV afsluiten. Stel: uw totale woonlasten bedragen € 800. U kiest voor een woonlast van € 300 en uw partner voor een woonlast van € 500. U kunt maximaal uw totale woonlasten van € 800 verzekeren.

Welke betaalde premie is fiscaal aftrekbaar?

Indien u op deze verzekering de hypotheek- of huurlasten verzekert, is de betaalde premie of koopsom aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. De fiscus betaalt dus een groot deel van de premie of koopsom. De uitkeringen zijn als inkomen belast in box 1. De premie of koopsom voor de werkloosheidsdekking is niet aftrekbaar.

Maak een afspraak
Share
© 2019 Ontwerp en CMS - Frenzymedia b.v.