Voorkom onderverzekering

Waarschijnlijk denkt u over deze vraag niet vaak na. Maar volgens een recente schatting van de Vereniging Eigen huis en het Verbond van Verzekeraars heeft maar liefst één op de vijf Nederlanders het eigen huis en/of de inboedel voor een te laag bedrag verzekerd. Bij schade, bijvoorbeeld na een brand, ontvangen zij een uitkering die te laag is om het huis – geheel of gedeeltelijk – te herbouwen of de inboedel opnieuw aan te schaffen.

Ook u loopt dit risico. Misschien heeft u in de afgelopen jaren aanpassingen verricht (een serre of dakkapel geplaatst of uw badkamer vernieuwd) waardoor de waarde van uw woning is toegenomen. Maar ook als er weinig is veranderd, kan het verzekerde bedrag vanwege de sterk gestegen bouwkosten inmiddels te laag zijn, ondanks indexering.

Het  verschil tussen het verzekerde bedrag en de mogelijke schade kan al gauw tienduizenden euro’s zijn!

Om aan alle onzekerheid een einde te maken bieden verzekeraars in veel gevallen de mogelijkheid van een garantie tegen onderverzekering. Voorwaarde is dan wel dat u periodiek een eenvoudig in te vullen waardemeter aanlevert. De waardemeter vormt dan de basis voor de vaststelling van het verzekerd bedrag. Indien de waardemeter correct is ingevuld bent u nooit onderverzekerd! 

Gezien het grote belang ervan wijzen wij u nadrukkelijk op het risico van onderverzekering. Ons advies luidt daarom: kies voor zekerheid! Heeft u nog geen waardemeter ingevuld en wilt u zeker weten dat u bij schade niet voor ongewenste verrassingen komt te staan? Vraag dan snel de waardemeter aan bij één van onze medewerkers en stuur deze volledig ingevuld aan ons retour. U kunt de waardemeter ook aanvragen via ons site in de rubriek klantenservice.

Maak een afspraak
Share
© 2019 Ontwerp en CMS - Frenzymedia b.v.