Uitvaartverzekering

Niemand denkt graag na over een Uitvaartverzekering. Misschien moet u, net als veel mensen, even over een drempel heen om stil te staan bij een overlijden. Maar u weet natuurlijk ook hoe belangrijk het is de gevolgen van een overlijden goed geregeld te hebben. Te midden van het persoonlijke verdriet waarmee u uw dierbaren achterlaat, moet er in een korte tijd van alles worden georganiseerd. Om nog maar te zwijgen over de hoge kosten. U regelt dit door een Uitvaartverzekering af te sluiten.  

Regie over eigen uitvaart

Een verzorgde uitvaart is iets persoonlijks. De een wil graag zijn lievelingsmuziek en speciale bloemsoorten, een ander stelt juist prijs op een sobere plechtigheid. De uitvaartverzekering komt tegemoet aan al uw wensen.

Contant of natura

U kunt kiezen voor een uitkering in contant geld voor een persoonlijke invulling van de uitvaart of voor een complete uitvaartverzekering in natura, waarbij alle zorgen u uit handen worden genomen.

Uitvaartkosten calculator

Bij een uitvaart krijgt u te maken met tal van kosten. Wilt u weten wat de kosten van uw persoonlijke uitvaartwensen zijn? Maak dan gebruik van de Uitvaartkostenmeter.

Wilt u weten wat de grafkosten in uw gemeente zijn? Maak dan gebruik van de Grafkostenmeter.

Aantrekkelijke premie

De premie wordt bepaald door uw wensen en is daarnaast afhankelijk van de leeftijd van de te verzekeren personen. Het verzekerde bedrag mag per persoon verschillen. Hoe eerder u begint, hoe lager de premie. Voor een klein, vast bedrag per maand zijn u en uw gezinsleden optimaal verzekerd.

Levenslang waardevast

 De kosten voor een uitvaart worden elk jaar hoger. Met de uitvaartverzekering stijgt uw verzekerde bedrag gewoon mee, zónder dat uw premie stijgt. Door een solide winstdelingsregeling groeit het gekozen verzekerde bedrag levenslang door, ook al betaalt u ondertussen geen premie meer.

 

 

 

 

 

Een uitvaartverzekering is, net als veel andere verzekeringsproducten, een ingewikkeld product. Hieronder treft u de meest gestelde vragen aan. Maar schroom ook niet ons te bellen. Het heeft onze voorkeur onze producten persoonlijk toe te lichten.

Tot welke leeftijd kan ik mij voor de kosten van een uitvaart verzekeren?

Ondanks dat veel uitvaartverzekeringen een eindleeftijd hanteren, is het altijd mogelijk om een regeling te treffen voor de bekostiging van uw uitvaart. Is dat niet het geval, dan kunt u altijd kiezen voor storting van een bedrag ineens in een depositofonds. Over het geld in dit fonds krijgt u een aantrekkelijke rente. Na het overlijden kan het geld worden gebruikt om uw uitvaart te betalen. In sommige gevallen zijn stortingen in een depositofonds fiscaal aftrekbaar.

Wat is het verschil tussen een uitvaartverzekering in natura en een uitvaartverzekering in geld?

Bij een uitvaartverzekering in natura verzeker je een aantal diensten en producten, zoals het werk van de uitvaartverzorger, de kist, het rouwdrukwerk en de rouwauto. Deze diensten en producten worden bij overlijden geleverd, hoe hoog de kosten ervan op dat moment ook zijn. Bij een uitvaartverzekering in geld (kapitaalverzekering) verzeker je een geldbedrag, dat na overlijden aan de begunstigden wordt uitgekeerd. Van dat geld kunnen zij dan de uitvaart betalen. Wij kunnen u exact vertellen welke verzekeringsvorm het beste past bij uw situatie.

Wat kost een uitvaart eigenlijk?

Het is erg moeilijk om deze vraag te beantwoorden. De kosten van een uitvaart hangen namelijk sterk af van de uitvoering van de uitvaart. Kiest u voor een begrafenis of crematie? Welke kist wilt u? Biedt u de aanwezigen nog wat aan na de plechtigheid? Deze en veel andere vragen bepalen de kosten. Bovendien verschillen de graf- of crematiekosten per gemeente. Wilt u weten wat de kosten van uw uitvaartwensen zijn? Maak dan eens vrijblijvend een afspraak.

Maak een afspraak
Share
© 2019 Ontwerp en CMS - Frenzymedia b.v.