Rechtsbijstandverzekering

De kans dat u partij wordt in een juridisch geschil is één op drie. In een maatschappij waarin conflicten steeds vaker voorkomen, is juridische hulp relevant. De kosten daarvan zijn aanzienlijk. De stap naar een advocaat kost al snel 160 euro per uur. Steeds meer mensen sluiten daarom een Rechtsbijstandverzekering. Het is tenslotte aantrekkelijker tegen een betaalbare premie een heel jaar verzekerd te zijn van juridische hulp, dan duizenden euro’s kwijt te zijn aan advocaatkosten.

Slechts één telefoontje

Een Rechtsbijstandverzekering werkt op twee manieren. Vrijwel alle kosten van juridische hulp zijn verzekerd en met één telefoontje schakelt u een deskundig jurist in. Of het nu gaat om een conflict met de werkgever, buren, leverancier, medeweggebruiker of gemeente. De jurist neemt alle zorgen uit handen en gaat voor het beste eindresultaat.

Wel wachttijd

Er geldt een wachttermijn van 3 maanden, dit betekent dat er na afsluiten van de Rechtsbijstandverzekering de eerste 3 maanden geen dekking is, behalve wanneer er een conflict ontstaat dat u in alle redelijkheid niet had kunnen voorzien. Voor arbeidsrechtelijke conflicten geldt een wachttermijn van 6 maanden.

Uitbreiding mogelijk

Tegen geringe meerkosten kunt u kiezen voor het Pluspakket. Maar is dat echt nodig? Laat De Heer & Partners u daarover persoonlijk informeren

Eigen risico

Voor niet verkeerszaken geldt een eigen risico van € 100,- per melding. Kiest u voor het pluspakket dan is het eigen risico niet van toepassing.

Hieronder treft u de meest gestelde vragen aan. Schroom ook niet ons te bellen. Het heeft onze voorkeur onze producten persoonlijk toe te lichten.

Wat is het verschil tussen de Aansprakelijkheidsverzekering en de Rechtsbijstandverzekering?

Bij de Aansprakelijkheidsverzekering gaat het erom dat u door iemand anders aansprakelijk wordt gesteld, terwijl het er bij de Rechtsbijstandverzekering om gaat dat ú iemand anders aansprakelijk wilt stellen. De Aansprakelijkheidsverzekering dekt schade die u, uw kind of uw huisdier aanricht bij anderen. De Rechtsbijstandsverzekering biedt deskundige hulp bij juridische problemen waarin u verzeild bent geraakt.

Ik heb nog geen verzekering, maar ik heb wel al een conflict. Kan ik me alsnog hiervoor verzekeren?

U kunt de Rechtsbijstandverzekering afsluiten wanneer u maar wilt, maar deze verzekering kent een wachttijd van drie maanden. Voor lopende zaken wordt geen dekking geboden. U kunt dus in de eerste drie maanden geen aanspraak maken op de verzekering. Bij een arbeidsrechtelijk geschil geldt een wachttijd van zes maanden en voor een geschil over onteigening twaalf maanden.

Is er ook een speciale polis voor ouderen?

Ja sommige verzekeraars kennen ook producten voor 55-plussers. Een prima dekking voor een lage premie.

Maak een afspraak
Share
© 2019 Ontwerp en CMS - Frenzymedia b.v.