Oldtimerverzekering

photo01:left mrb16:fixedheight Een kat die plotseling oversteekt, een aanrijding, diefstal van uw oldtimer. U moet er niet aan denken dat één van dit soort situaties u overkomt. Want u bent de trotse bezitter van een oldtimer. Een schitterend bezit waar u vast zeer zuinig op bent. En terecht. Zo’n ‘oud beestje’ is kwetsbaar en vergt extra aandacht en onderhoud.

Premie op maat

De premie is afhankelijk van het bouwjaar van uw oldtimer, de dekking en het jaarkilometrage. U betaalt dus geen standaardpremie maar een premie op maat. Sluit u een volledig-cascoverzekering af, dan kunt u de premie verlagen door te kiezen voor een hoger eigen risico.

Acceptatie taxatierapporten van oldtimerclubs

Naast taxatierapporten van erkende expertisebureaus accepteren wij ook taxatierapporten van oldtimerclubs.

Taxatieduur 3 jaar

Taxatierapporten zijn drie jaar geldig. Indien geen herziening van de taxatie plaatsvindt, dan geldt de waarde genoemd in het taxatierapport als leidraad.

 

 

 

 

 

 

 
Hieronder treft u de meest gestelde vragen aan. Schroom ook niet ons te bellen. Het heeft onze voorkeur onze producten persoonlijk toe te lichten.

Uit welke verzekeringsvormen kan ik kiezen?

WA verzekering Zonder WA-verzekering is autorijden niet toegestaan. Daarom bevat elke vorm van autoverzekering een WA-gedeelte. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. De WA-verzekering dekt de schade - tot € 2.500.000,- per gebeurtenis die u aan derden toebrengt met uw auto en/of aangekoppelde caravan of aanhanger. Die schade kan zowel materieel als lichamelijk zijn. Een WA-verzekering vormt de basis en is dus meteen ook de goedkoopste vorm van autoverzekering. Beperkt-cascoverzekering Breidt u de WA-basis uit met een beperkt-cascoverzekering, dan betaalt u wat meer. In ruil voor de iets hogere premie bent u dan echter voor een heel belangrijk deel verzekerd tegen schade aan uw eigen auto. Bijvoorbeeld bij diefstal van of uit het voertuig en ook bij storm en hagel, brand en ruitbreuk, joyriding en botsing met loslopende dieren. Volledig-cascoverzekering (allrisk) De meest complete autopolis, een WA- plus Volledig-cascoverzekering (allrisk), verzekert u behalve tegen bovengenoemde gebeurtenissen ook tegen botsen, slippen en omslaan.

Zijn de inzittenden automatisch meeverzekerd?

Voor een geringe meerpremie maakt u de dekking compleet met een Ongevallen Inzittendenverzekering. U en uw passagiers zijn dan verzekerd tegen de gevolgen van een ongeval. Los van de schuldvraag wordt er bij overlijden of blijvende invaliditeit een van tevoren gekozen bedrag uitgekeerd. Dat geld kan volledig naar eigen inzicht worden besteed.

Wat is een Schade Inzittendenverzekering?

Bij de Schade Inzittendenverzekering volgt uitkering ongeacht de schuldvraag. Deze verzekering vergoedt echter de daadwerkelijke schade.

Is rechtsbijstand standaard meeverzekerd?

In de autoverzekering is rechtsbijstand niet standaard meeverzekerd. Dit houdt in dat er standaard geen dekking bestaat voor het verhalen van uw schade en/of het opgelopen letsel. Een aparte rechtsbijstandverzekering is dan ook geen overbodige luxe. Deze verzekering biedt de deskundige hulp van een team van juristen en verkeersdeskundigen.

Mijn oldtimer is in niet al te goede staat. Kan ik toch een Oldtimerverzekering sluiten?

Als de oldtimer minimaal 25 jaar oud is, komt u in aanmerking voor een Oldtimerverzekering. Voor de acceptatie zal ook een taxatierapport worden opgevraagd dat maximaal 36 maanden oud is. Aan de hand hiervan wordt een verzekerd bedrag vastgesteld voor de cascoverzekeringen.

Mag er iemand anders in mijn oldtimer rijden?

Iemand die bevoegd is om te rijden mag gebruik maken van uw auto. Dit betekent dat deze persoon in het bezit moet zijn van een geldig rijbewijs en toestemming van u moet hebben om in de auto te rijden.

Krijg ik korting als ik lang schadevrij rij?

Nee, de Oldtimerverzekering kent geen bonus/malus regeling. Er wordt een vaste premie berekend door middel van een taxatierapport.

Waarom is de premie lager dan bij een gewone autoverzekering?

De Oldtimerverzekering is bedoeld voor oldtimers die recreatief of particulier worden gebruikt. Om aanspraak te maken op de Oldtimerverzekering mogen oldtimerbezitters maar een maximum aantal kilometers met hun oldtimer rijden. Oldtimerbezitters gaan voorzichtig met hun voertuig om en daarom is de kans op schade kleiner. U kunt dit terugzien in de premie. Per oldtimer wordt een taxatierapport opgemaakt, aan de hand waarvan de premie en het verzekerde bedrag worden bepaald.

Ik gebruik mijn oldtimer als dagelijks vervoermiddel. Moet ik een Autoverzekering of een Oldtimerverzekering afsluiten?

De keuze tussen een Autoverzekering en een Oldtimerverzekering hangt af van het aantal kilometers dat u per jaar in de oldtimer rijdt. Voor het dagelijks vervoer dient verzekerde (en ook de regelmatige bestuurder) te beschikken over een andere (personen)auto.

Share
© 2019 Ontwerp en CMS - Frenzymedia b.v.