Inboedelverzekering

Een vergeten strijkbout op een dure blouse, een inbraak met nare verliezen, een lekkende douchebak, een uitslaande brand. Het kan ons allemaal overkomen. Hoe zuinig we ook willen zijn op onze dierbare spullen in huis. En niet alleen vuur, water en inbrekers vormen een risico voor onze bezittingen, ook allerlei ongelukjes kunnen schade aanrichten. Daarom is een Inboedelverzekering een vanzelfsprekende zaak.

Nooit zorgen

Het verzekerde bedrag groeit automatisch mee met prijsstijgingen.

Extra korting

Beschikt uw huis over het keurmerk veilig wonen, dan krijgt u veelal extra premiekorting.

Speciale garantie tegen onderverzekering

Is mijn verzekering wel voldoende? Als u gebruik maakt van onze inboedelwaardemeter, krijgt u een garantie dat u bij schade niet onderverzekerd bent. Een geruststellende gedachte!

Kostbaarheden eenvoudig meeverzekerd

Verliesdekking voor kostbaarheden is eenvoudig mee te verzekeren.

Hieronder treft u de meest gestelde vragen aan.

Wat valt er onder de dekking van de Inboedelverzekering?

U hebt de keuze uit de volgende dekkingsvarianten:Allrisk: dekking voor alle onzekere en onverwachte gebeurtenissen en diefstal van uw spullen in en om uw woning. Het standaard eigen risico kunt u veelal tegen een kleine vergoeding laten vervallen. Extra Uitgebreid: dekking voor beschadiging en diefstal van uw spullen in en om uw woning door met name genoemde gebeurtenissen zoals brand, blikseminslag, schroeien/smelten, diefstal, gewelddadige beroving, vandalisme, rellen, water, neerslag, olie, rook en roet, aanrijding van het woonhuis, omvallen van kranen en heistellingen, uitvallen van koelkasten en diepvriezers.  Buitenhuisdekking kostbaarheden: uw kostbaarheden kunt u overal ter wereld verzekeren. Dit geldt voor beschadiging, diefstal en verlies van antiek, kunst, verzamelingen, juwelen en sieraden, hengel- en golfsportuitrusting, foto-, audio- en videoapparatuur, muziekinstrumenten en laptops. De maximale vergoeding is 10% van het verzekerde bedrag aan inboedel.

Wat valt precies onder mijn inboedel?

Onder uw inboedel vallen alle voorwerpen die uw eigendom zijn en die zich bevinden in en om uw huis, gemeenschappelijke ruimte en/of berging. Hiertoe behoren: uw meubilair, vloerbedekking, computers, audio- en videoapparatuur, witgoed, kleding en sieraden en alle andere gebruiksvoorwerpen.

Wat is niet verzekerd?

Schade door: aardbeving, overstroming, grondwater, neerslag tijdens aan- of verbouw, slecht onderhoud, verlies of vermissing van kostbaarheden (niet wanneer buitenhuisdekking is meeverzekerd), slijtage door normaal huishoudelijk gebruik, ongedierte, dieren, grondverzakking, ondeskundig en/of onjuiste reiniging, onderhoud of reparatie en kortsluiting.

Geldt de inboedelverzekering van mijn ouders ook voor mij?

Alleen als u nog bij uw ouders woont. Kinderen die zelfstandig (gaan) wonen, moeten een eigen inboedelverzekering afsluiten.

Gaat de premie elk jaar omhoog?

Dat hangt af van het indexcijfer voor inboedels, dat gepubliceerd wordt door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Stijgt het indexcijfer, dan gaat het verzekerde bedrag omhoog en betaalt u meer premie. Daalt het cijfer, dan betaalt u minder premie.

Maak een afspraak
Share
© 2019 Ontwerp en CMS - Frenzymedia b.v.